• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Lär känna det bästa av Skottland!

  Ändlöst vackra landskap, ljunghedar, pittoreska små byar och dramatiska havsklippor. På denna unika rundresa lär vi känna det bästa av Skottland!

  Lär känna det bästa av Skottland!

  I Skottlands huvudsstad Edinburgh är mycket av arkitekturen klassad som världskulturarv och många författare har hämtat inspi-ration från de myter och legender som berättas om staden. På Edinburghs slott ser vi de skotska kronjuvel-erna och Stone of Destiny, som nu är tillbaka efter att ha varit borta sedan slutet av 1200-talet.

  Loch Ness är en 38,5 km lång klyfta i Great Glen ­provinsen och sjön är upp till 213 meter djup. Kanske har vi turen att se sjöodjuret ­"Nessie", sjöns mest berömda invånare. Första gången det kom en rapport om odjuret var redan på 500-talet och sen dess har över tusen personer gett vittnesmål om att ha sett henne. Ha kameran redo om ifall! Ett spelbolag har utlyst en belöning på 1 000 pund till den som fångar Nessie på bild.

  Orkney har stora begränsningar när det gäller boende men vi har lyckats och ska få uppleva öarna under ett antal dagar. Vi besöker Skara Brae, med den bäst bevarade gruppen av förhistoriska hus, Maes Howe, med den över 5 000-åriga kammargraven med sina graffitirunor som korsfararna snidade på 1100-talet, och inte minst Kirbuster Farm Museum som öppnades för allmänheten år 1986.

  Boka snabbt – antalet platser är begränsat!

  Vida vidder och ändlöst vackra landskap får vi uppleva på denna unika rundresa.

  Skottland 13–20 augusti

  Dag 1

  Buss väntar vid Edinburghs flygplats och tar oss till ­centrala Edinburgh. Efter en guidad promenad i stan, får
  vi en tur i Edinburghs slott. Incheckning och middag på hotellet.

  Dag 2

  Vi åker norrut genom Perthshire, upp mot högländerna. På Highland Folk Museum vandrar vi i en animerad miljö med skådespelare och lär oss hur skottarnas förfäder bodde, bearbetade marken och klädde sig. Incheckning på hotellet i Aviemore och en god middag väntar.

  Ring of Bordgar på Orkney. Vi tillbringar tre nätter på Orkney så att vi hinner se allt som är ett måste.

  Dag 3

  Dags att leta sjöodjur! Vi får en guidad tur i ruinerna av ­Urquhart Castle, en fästningsborg vid sjön Loch Ness. Sedan åker vi vidare till Inverness, den forntida huvudstaden. ­Efter en guidad tur finns ­möjlighet till egna strövtåg innan vi återvänder till vårt hotell för middag.

  Dag 4

  Vi äter en lokal publunch innan vi går ombord på ­färjan från Scrabster till Stromness på Orkney. Vi får transport till vårt hotell och sedan möjlighet att bekanta oss med staden. Kvällen är fri för egna aktiviteter, ­kanske fish and chips till ­middag?

  Skara Brae – den neolitiska bosättningen är en av de bäst bevarade grupperna av förhistoriska hus i Västeuropa.

  Dag 5

  Dagen tillägnas det viktigaste som måste ses på Orkney. Programmets ordningsföljd styrs av väder, vind och bästa vilja, allt under ledning av vår kunniga guide. Skara Brae – den neolitiska bosättningen är en av de bäst bevarade grupperna av förhistoriska hus i Väst­europa. Maes Howe – den 5 000 år gamla kammargraven. Samt Kirbuster Farm Museum. Vi återvänder till vårt hotell för middag.

  Dag 6

  Dagen fri att på egen hand hitta intressanta strövtåg ­eller vill du gå på stadsrundvandring med vår guide i Kirkwall? Från ­hamnen går vi genom staden till Royal Burgh of Kirkwall. Vi besöker också S:t ­Magnus-katedralen. Kvällen lämnar vi fri att få njuta av Orkney på eget sätt.

  Den som har lust följer med på en stadsrundvandring i Kirkwall. Besök i S:t Magnus-katedralen står på programmet.

  Dag 7

  Dags att packa och gå ­ombord på färjan från ­Orkneyöarna till Scrabster och fortsätta resan mot Perth. Vi reser genom Cairngorms National Park gör ett stopp i Pitlochry, en charmig by i Highland med elegant viktoriansk ­arkitektur. Tillåter tiden kommer vi att se dammen och laxstegen. Vi checkar in på vårt hotell och äter ­gemensam avslutnings­middag.

  Dag 8

  Hemresa. Efter frukost tar bussen oss till Edinburgh flygplats.

  Kilten – fortfarande ett vanligt klädesplagg i Skottland.

  Resefakta:

  Resedatum: 13–20 augusti
  Pris: 19 995 kr per person i dubbelrum
  Researrangör: Scandorama

  I priset ingår:

  • Flygresa till Edinburgh t/r, ­flygskatter och avgifter.
  • Rundresa med Scandoramaguide.
  • 7 övernattningar i dubbelrum i Edinburgh, Aviemore, Orkney och Perth.
  • 7 frukostar, 1 lunch, 5 middagar.
  • Samtliga arrangemang och ­inträden och rundresa enligt dagsprogram.
  • Representant för Hemmets Journal vid fler än 25 bokningar.

  Tillägg:
  Avbeställningsskydd: 6,25% av resans pris genom ERV.
  Reseförsäkring: 325 kr
  (som ­komplement till ­hemförsäkringen).
  Enkelrumstillägg: 1 995 kr

  Boka så här:
  Ring 040-600 00 00 eller boka via hemsidan.
  Nämn att det är en Hemmets Journal-resa vid bokningen.
  Vid bokningen får du övriga ­resevillkor.

  Vi reserverar oss för eventuella program-, pris-, ­valuta- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

   

  Vi tar rådande situation gällande covid-19 på största allvar och följer noggrant UD och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För att hålla säkra avstånd till varandra kommer våra resor att genomföras med färre resenärer i resegrupperna. På plats kommer vi att dela in resenärerna i mindre grupper för att enkelt kunna hålla ett säkert avstånd, det gäller vid utflykter och andra sammankomster. Researrangörer anpassar sig och gör allt som de kan för att genomföra på absolut säkraste sätt. För er trygghet att boka resan till Skottland erbjuder vi öppet köp. Det betyder att ni betalar in anmälningsavgiften och att den återbetalas om ni avbokar senast den 31 maj 2021.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!