• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Upplev Lofoten och det bästa i norr!

  Du kommer garanterat att få möta många storslagna vyer under vår tur i fjällvärlden. Resan är fullmatad med besök på Icehotel 365 i Jukkasjärvi, Silvermuseet i Arjeplog, Lappstaden och Gammelstad Kyrkstad i Luleå samt stadsrundtur i Kiruna. Vi får också uppleva midnattssolen i norska Lofoten och den omtalade Trollfjorden.

  Upplev Lofoten och det bästa i norr!

  Lofoten, det säregna öriket i Norska havet, består av tusentals öar med magisk natur, pittoreska fiskebyar och spetsiga snöklädda berg. En dröm för fotografer, konstnärer och diktare från hela världen som prisar det vackra landskapet och det speciella ljuset.

  Upplevelserna börjar i svenska Lappland. I Jukkasjärvi besöker vi Icehotel 365. Stadsomvandlingen i
  Kiruna har fått stor uppmärksamhet även utanför landets gränser. Eftersom gruvindustrin behöver marken måste hela stadskärnan flyttas, så nästa gång du kommer hit ser det helt annorlunda ut.

  Vi bor i Svolvaer denna gång. Från färjan över Vestfjorden är det inte ovanligt att sikta val, så ta med dig kikaren om du har någon. Vi färdas längs Silvervägen till Arjeplog där vi besöker Silvermuseet och dokumentationen av samernas och nybyggarnas liv.

  Vi får dessutom höra berättelsen om "Lappmarksdoktorn" Einar Wallquist och motiven i hans konstnärs- och författarskap. Möt sommaren där den är som vackrast!

  Oförglömliga synintryck utlovas.

  11-15 juni 2021

  Dag 1

  Flyg Arlanda–Kiruna, där buss och färdledare väntar. Vi inleder med en sen lunch i Jukkasjärvi, följt av ett besök på Icehotel där man nu även kan besöka de unika hotellrummen sommartid. Efter besöket väntar en stadsrundtur i Kiruna – den stad som för tillfället genomgår världens största stadsomvandling. Vi fortsätter färden längs Nordkalottvägen, Sinnenas väg, som anses vara en av världens vackraste vägar. Under
  färden till Björkliden och Abisko nationalpark ser du Lapporten, Sveriges genom tiderna mest avbildade naturmotiv. Vi fortsätter mot Narvik i Norge där middag och övernattning väntar.

  Dramatiska fjäll och grönskimrande vatten, Lofoten lockar inte bara turister utan också konstnärer och diktare från hela världen.

  Dag 2

  Efter frukost sätter bussen kurs mot högfjällen som kantar vägen på båda sidor. Ha kameran i beredskap! Vi stannar för en bensträckare vid Tjeldsundsbron och når Hanøy mot eftermiddagen. Här väntar en tre timmars tur med båt på den vackra Trollfjorden med chans att se mäktiga havsörnar. Ombord serveras en värmande fisksoppa. Vi kliver av i Svolvaer, Lofotens "huvudstad", där fri tid samt middag och övernattning väntar.

  Fjordkryssningen på Trollfjorden är världskänd och mycket populär.

  Dag 3

  Vår resa fortsätter söderut genom öriket med stopp längs vägen. I Reine ges tillfälle att äta lunch och det finns tid för egna strövtåg. Vi går ombord på färjan som tar oss från Lofoten över Vestfjorden till fastlandet. Under överfarten är det inte ovanligt att sikta val. Ombord finns en lunchrestaurang. Framme i Fauske checkar vi in på vårt hotell och äter gemensam middag.

  Dag 4

  Bussen kör längs Silvervägen mot svenska gränsen. Vi äter gemensam lunch i Vuoggatjålme innan vi fortsätter mot Arjeplog och Silvermuseet där vi får höra historien om "Lappmarksdoktorn" Einar Wallquist och om samernas och nybyggarnas liv. Gemensam middag på hotellet i Arjeplog.

  Midnattssolen i Lofoten – en oförglömlig upplevelse!

  Dag 5

  Vi åker mot Luleå och stannar till i Arvidsjaur vid Lappstaden, Sveriges största bevarade samiska kyrkstad. Där finns över 80 kåtor och mindre förrådshus, så kallade härbren, från slutet av 1700-talet. De ägs fortfarande av samiska familjer. Vi gör också ett besök i Gammelstad Kyrkstad i Luleå som finns med på världsarvslistan. Vi äter gemensam lunch i Luleå och tid finns för egna strövtåg i Luleå innan det är dags att är det dags att bege sig mot flygplatsen och återresan mot Arlanda.

  Naturupplevelserna är oförglömliga. I Trollfjorden finns chans att se mäktiga havsörnar.
  Foto: Siv Myklebust

  Resefakta

  Avresa: 11 juni 2021.
  Hemresa: 15 juni 2021.
  Pris: 13 250 kronor per person i dubbelrum.
  Researrangör: Via Luleå resor.

  I priset ingår:

  • Flyg Arlanda–Kiruna, Luleå–Arlanda.
  • Bussresa enligt program.
  • 4 hotellnätter med del i dubbelrum.
  • 4 frukostar, 4 luncher, 4 middagar, 1 fika
  • Guidning på Icehotel 365.
  • Fjordkryssning inklusive soppa
  • Färja Moskenes–Bodö.
  • Entré och bildspel på Silvermuséet i Arjeplog.
  • Färdledare från Via Luleå.
  • Representant från Hemmets Journal.

  Tillägg:
  Enkelrumstillägg: 2500 kronor.
  Reseförsäkring. Måltidsdrycker.

  Boka så här:
  Ring Via Luleå Resor: 0920-232350. Eller via hemsidan: www.vialulea.se

  Nämn att det är en Hemmets Journal-resa vid bokningen.

  Minst 25 deltagare krävs för att resan ska genomföras. Övriga resevillkor får du vid bokningen. Vi reserverar oss för eventuella program -, pris -, valuta- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

  Ett samarbete mellan: Hemmets Journal och Via Luleå Resor.

  Vi tar rådande situation gällande covid-19 på största allvar och följer noggrant UD och Folkhälsomyndig-hetens rekommendationer. För att hålla säkra avstånd till varandra kommer våra resor att genomföras med färre resenärer i resegrupperna. På plats kommer vi att dela in resenärerna i mindre grupper för att enkelt kunna hålla ett säkert avstånd, det gäller vid utflykter och andra sammankomster. Researrangörer anpassar sig och gör allt som de kan för att genomföra på absolut säkraste sätt. För er trygghet att boka resan till Lofoten erbjuder vi öppet köp. Det betyder att ni betalar in anmälningsavgiften och att den återbetalas om ni avbokar senast 1 mars 2021.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!