12 stycken:
12 små färskpotatisar
1 liter frityrolja
Skagenröra:
1 dl majonnäs
½ dl crème fraiche
1 tsk pressad citronsaft
2 msk hackad dill
1 krm worcestershiresås
salt, peppar
100 g skalade räkor
Garnering:
dill
Gör så här:
- Skagenröra: Blanda majonnäs, créme fraiche, citronsaft, dill och worcestershiresås. Salta och peppra.
- Torka räkorna på hushållspapper och blanda ner i röran.
- Skrubba potatisen och koka den nästan mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Låt potatisen svalna något.
- Skär skåror i potatisen, men inte helt igenom. Fritera i olja i 170° tills de fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper, salta.
- Toppa potatisarna med en klick skagenröra.
- Garnering: Strö på lite dill.
Tips!
Potatisen kan friteras i förväg och värmas i ugnen innan servering.