12 stycken:

12 små färskpotatisar
1 liter frityrolja

Skagenröra:

1 dl majonnäs
½ dl crème fraiche
1 tsk pressad citronsaft
2 msk hackad dill
1 krm worcestershiresås
salt, peppar
100 g skalade räkor

Garnering:

dill

Gör så här:

  1. Skagenröra: Blanda majonnäs, créme fraiche, citronsaft, dill och worcestershiresås. Salta och peppra.
  2. Torka räkorna på hushållspapper och blanda ner i röran.
  3. Skrubba potatisen och koka den nästan mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Låt potatisen svalna något.
  4. Skär skåror i potatisen, men inte helt igenom. Fritera i olja i 170° tills de fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper, salta.
  5. Toppa potatisarna med en klick skagenröra.
  6. Garnering: Strö på lite dill.

Tips!

Potatisen kan friteras i förväg och värmas i ugnen innan servering.