Du behöver
-
4 stycken:
- 12 skivor ljus jätteformfranska Fyllning:
- 400 g grillat kycklingkött, eller annan tillagad kyckling
- 100 g lagrad cheddar i bit
- 1 dl crème fraiche, 34%
- 1 dl tomatsalsa, mild eller het, ca 125 g
- 1 påse tacokrydda Garneringskräm:
- 2 dl crème fraiche, 34%
- 300 g naturell Philadelphia light Garnering:
- ostnachos
- picklad rödlök
- 1 färsk avokado, eller 1 dl fryst tinad
- 1 färsk mango, eller 1 dl fryst tinad
Gör så här
Om du köpt hel tillagad kyckling, hacka kycklingköttet i mindre bitar. Riv cheddarn på finaste delen av rivjärnet.
Blanda cheddar, crème fraiche, tomatsalsa och tacokrydda i en skål och blanda väl så att tacokryddan fördelas jämnt, låt stå 5 minuter och rör sedan igen.
Blanda i kycklingen och smaka av med salt och peppar. Lägg ut 8 brödskivor och fördela fyllningen på dessa. Lägg ihop till 4 bakelser.
Avsluta med att lägga på sista brödskivan och kantskär bakelserna, 2–3 mm runtom. Vispa ihop garneringskrämen med elvisp i en skål. Crème fraiche blir lös i början innan den tjocknar, fortsätt vispa till ett tjockare fluff. Bred på krämen runtom, sätt bakelserna i kylen.
Garnera vid servering, annars blir nachochipsen mjuka.