Du behöver

    4 stycken:
  • 12 skivor ljus jätteformfranska
  • Fyllning:
  • 400 g grillat kycklingkött, eller annan tillagad kyckling
  • 100 g lagrad cheddar i bit
  • 1 dl crème fraiche, 34%
  • 1 dl tomatsalsa, mild eller het, ca 125 g
  • 1 påse tacokrydda
  • Garneringskräm:
  • 2 dl crème fraiche, 34%
  • 300 g naturell Philadelphia light
  • Garnering:
  • ostnachos
  • picklad rödlök
  • 1 färsk avokado, eller 1 dl fryst tinad
  • 1 färsk mango, eller 1 dl fryst tinad

Gör så här

1

Om du köpt hel tillagad kyckling, hacka kycklingköttet i mindre bitar. Riv cheddarn på finaste delen av rivjärnet.

2

Blanda cheddar, crème fraiche, tomatsalsa och tacokrydda i en skål och blanda väl så att tacokryddan fördelas jämnt, låt stå 5 minuter och rör sedan igen.

3

Blanda i kycklingen och smaka av med salt och peppar. Lägg ut 8 brödskivor och fördela fyllningen på dessa. Lägg ihop till 4 bakelser.

4

Avsluta med att lägga på sista brödskivan och kantskär bakelserna, 2–3 mm runtom. Vispa ihop garneringskrämen med elvisp i en skål. Crème fraiche blir lös i början innan den tjocknar, fortsätt vispa till ett tjockare fluff. Bred på krämen runtom, sätt bakelserna i kylen.

5

Garnera vid servering, annars blir nachochipsen mjuka.