Du behöver
-
6 bufféportioner:
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 3 msk kallt vatten Fyllning:
- 250 g grön sparris
- 3 dl riven västerbottensost
- 3 msk klippt dill
- 1 citron, rivet skal
- 3 msk klippt gräslök Äggstanning:
- 4 ägg
- 3 dl vispgrädde
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar Ugn: 200°
Gör så här
Blanda mjöl och smör i en skål. Tillsätt vatten. Arbeta till en boll, gärna i matberedare. Svep in i plastfolie. Låt vila i kylen i ca 20 minuter.
Tryck ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga skalet med en gaffel. Förgrädda strax under ugnens mitt i 10 minuter.
Fyllning: Bryt av basen på sparrisen och dela stjälkarna på längden. Koka i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Spola av och låt rinna av på hushållspapper.
Fördela ost, dill, citronskal och gräslök i pajskalet.
Äggstanning: Vispa ihop alla ingredienser. Häll stanningen över pajfyllningen.
Lägg ner sparrisen i pajen och toppa med lite extra ost. Grädda strax under ugnens mitt i ca 30 minuter.