Du behöver

    6 bufféportioner:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 250 g grön sparris
  • 3 dl riven västerbottensost
  • 3 msk klippt dill
  • 1 citron, rivet skal
  • 3 msk klippt gräslök
  • Äggstanning:
  • 4 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda mjöl och smör i en skål. Tillsätt vatten. Arbeta till en boll, gärna i matberedare. Svep in i plastfolie. Låt vila i kylen i ca 20 minuter.

2

Tryck ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga skalet med en gaffel. Förgrädda strax under ugnens mitt i 10 minuter.

3

Fyllning: Bryt av basen på sparrisen och dela stjälkarna på längden. Koka i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Spola av och låt rinna av på hushållspapper.

4

Fördela ost, dill, citronskal och gräslök i pajskalet.

5

Äggstanning: Vispa ihop alla ingredienser. Häll stanningen över pajfyllningen.

6

Lägg ner sparrisen i pajen och toppa med lite extra ost. Grädda strax under ­ugnens mitt i ca 30 ­minuter.