Du behöver
-
4 portioner
- 6 dl makaroner
- 300 g falukorv
- 1 gul lök
- 1 msk smör
- 1 röd spetspaprika, skivad Äggstanning:
- 4 ägg
- 1 dl vispgrädde
- 4 dl mjölk
- 150 g riven ost
- salt, peppar Spetskålssallad med morot och äpple:
- 200 g strimlad spetskål
- 2 grovrivna morötter
- 1 grovrivet äpple
- 2 msk olivolja
- 2 tsk äppelcidervinäger Servera med:
- Spetskålssallad
- Lingonsylt eller rårörda lingon Ugn: 200°
Gör så här
1
Koka makaronerna 2 minuter kortare än anvisningen på förpackningen.
2
Skär korven i bitar. Skala och hacka löken. Stek korv och lök i smör tills korven börjar få färg.
3
Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar.
4
Blanda korvfräs och makaroner, häll i en ugnsfast form. Lägg på paprikan.
5
Häll över äggstanningen och grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter
6
Sallad: Blanda kål, morötter och äpple. Rör i olja och vinäger. Salta och peppra. Servera till makaronilådan.