Makaronilåda med falukorv och paprika

Klassisk husmanskost! Makaronilåda är en favorit. Här med falukorv och paprika. Servera gärna vår krispiga spetskålssallad till.

Du behöver

    4 portioner
  • 6 dl makaroner
  • 300 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 röd spetspaprika, skivad
  • Äggstanning:
  • 4 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 dl mjölk
  • 150 g riven ost
  • salt, peppar
  • Spetskålssallad med morot och äpple:
  • 200 g strimlad spetskål
  • 2 grovrivna morötter
  • 1 grovrivet äpple
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • Servera med:
  • Spetskålssallad
  • Lingonsylt eller rårörda lingon
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Koka makaronerna 2 minuter kortare än anvisningen på förpackningen.

2

Skär korven i bitar. Skala och hacka löken. Stek korv och lök i smör tills korven börjar få färg.

3

Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar.

4

Blanda korvfräs och makaroner, häll i en ugnsfast form. Lägg på paprikan.

5

Häll över äggstanningen och grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter

6

Sallad: Blanda kål, morötter och äpple. Rör i olja och vinäger. Salta och peppra. Servera till makaronilådan.

Scroll to Top