Vegetarisk sill av portabellosvamp

Bästa vegosillen gör du enkelt på picklad svamp och lök. Här har vi använt portabellosvamp och smaksatt med chili och dill.

Du behöver

    4 portioner:
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl ättiksprit, 12 %
  • 1 tsk salt
  • 1 lagerblad
  • 200 g portabellosvamp
  • 1 rödlök
  • Sås:
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 msk hackad dill

Gör så här

1

Koka upp vatten, socker, ättiksprit, salt och lagerblad.

2

Ansa svampen och skär den i sillstora bitar. Skala löken och dela den i klyftor.

3

Häll den varva lagen över svamp och lök. Låt stå i kylen över natten.

4

Sås: Blanda crème fraiche, majonnäs, chili och dill. Låt svamp och lök rinna av och blanda med såsen. Låt dra över natten.

Scroll to Top