Lammfärsburgare med tzatziki

Burgare med härlig smak av fetaost och rosmarin. Servera med tomatsallad och tzatziki.

Du behöver

    4 portioner: Lammfärsburgare:
  • 600 g lammfärs
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm torkad rosmarin
  • 150 g fetaost
  • BBQ Glaze
  • Tzatziki
  • 1 gurka
  • 2 dl grekisk yoghurt, 10 %
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad mynta
  • Tomatsallad:
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 grön chilifrukt
  • ½ dl urkärnade oliver
  • peperoni
  • olivolja
  • Servering:
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här

1

Tzatziki: Skölj gurkan, skala den slarvigt. Dela längs med och gröp ur kärnorna med en tesked.

2

Riv gurkan grovt, pressa ur vattnet. Skala och finhacka vitlöken.

3

Blanda gurka, yoghurt, vitlök och mynta. Smaka av med salt och peppar. Förvara svalt.

4

Tomatsallad: Skär tomaterna i mindre bitar. Skala och klyfta löken. Kärna ur och skiva chilin. Lägg upp samtliga ingredienser på ett fat, ringla över olivolja.

5

Lammfärsburgare: Blanda färs, vitlök, salt, peppar och rosmarin i en bunke. Tärna fetaosten, vänd ner i smeten.

6

Dela färsen i 4 bitar. Forma till burgare.

7

Pensla burgarna rikligt med glaze. Grilla eller stek dem ca 5 minuter per sida. Håll dem varma på kanten av grillgallret.

8

Servering: Dela och grilla eller rosta bröden.Lägg burgare och tsatsiki mellan bröden. Toppa med tomatsallad. Servera med sallad och tzatziki.

Scroll to Top