Du behöver
-
4 portioner:
Lammfärsburgare:
- 600 g lammfärs
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm torkad rosmarin
- 150 g fetaost
- BBQ Glaze Tzatziki
- 1 gurka
- 2 dl grekisk yoghurt, 10 %
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk finhackad mynta Tomatsallad:
- 4 tomater
- 1 rödlök
- 1 grön chilifrukt
- ½ dl urkärnade oliver
- peperoni
- olivolja Servering:
- 4 hamburgerbröd
Gör så här
Tzatziki: Skölj gurkan, skala den slarvigt. Dela längs med och gröp ur kärnorna med en tesked.
Riv gurkan grovt, pressa ur vattnet. Skala och finhacka vitlöken.
Blanda gurka, yoghurt, vitlök och mynta. Smaka av med salt och peppar. Förvara svalt.
Tomatsallad: Skär tomaterna i mindre bitar. Skala och klyfta löken. Kärna ur och skiva chilin. Lägg upp samtliga ingredienser på ett fat, ringla över olivolja.
Lammfärsburgare: Blanda färs, vitlök, salt, peppar och rosmarin i en bunke. Tärna fetaosten, vänd ner i smeten.
Dela färsen i 4 bitar. Forma till burgare.
Pensla burgarna rikligt med glaze. Grilla eller stek dem ca 5 minuter per sida. Håll dem varma på kanten av grillgallret.
Servering: Dela och grilla eller rosta bröden.Lägg burgare och tsatsiki mellan bröden. Toppa med tomatsallad. Servera med sallad och tzatziki.