Du behöver
-
8 bitar:
- 6 hönökakor Fyllning 1:
- 3 rödlökar
- 25 g smör
- 1 tsk timjan
- 1 tsk strösocker
- 140 g bacon
- 200 g färskost
- 1 ½ dl crème fraiche
- Salt och peppar Fyllning 2:
- 1 dl soltorkade tomater i olja
- 200 g stekt, tärnad kyckling
- 200 g färskost
- 1 dl majonnäs
- 150 g riven cheddarost
- ½ dl hackad persilja Garnering:
- 2 dl crème fraiche
- 150 g pastrami
- 8 ostskivor
- 15 cocktailtomater, delade
- ¼ cantaloupemelon, i klyftor
- alfalfagroddar
- persilja
- salladsblad
Gör så här
Fyllning 1: Skala, dela och skiva löken fint. Stek den mjuk i smör. Tillsätt timjan och socker, stek någon minut till. Låt svalna.
Skär baconet i bitar och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper och svalna. Vispa färskost och crème fraiche och rör i lök och bacon. Smaka av med salt och peppar.
Fyllning 2: Finhacka tomaterna. Hacka kycklingköttet i mindre bitar. Rör samman färskost och majonnäs. Rör i tomater, kyckling, ost och persilja. Smaka av med salt och peppar.
Lägg samman två hönökakor till en rundel på ett fat. Bred på fyllning 1. Lägg på två hönökakor till, men vrid så inte skarven hamnar över de första.
Bred på fyllning två och avsluta med de sista bröden.
Garnering: Vispa crème fraichen tjock och bred över tårtan.
Garnera med snurrade pastrami- och ostskivor, tomater, melon, groddar och persilja.
Fäst salladsblad runt om tårtan.