Smörgåstårta med kyckling, bacon och pastrami

En riktigt maffig smörgåstårta med karamelliserad lök, bacon, kyckling och pastrami. Dekorera med ost och cantaloupemelon.

Du behöver

    8 bitar:
  • 6 hönökakor
  • Fyllning 1:
  • 3 rödlökar
  • 25 g smör
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk strösocker
  • 140 g bacon
  • 200 g färskost
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • Salt och peppar
  • Fyllning 2:
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • 200 g stekt, tärnad kyckling
  • 200 g färskost
  • 1 dl majonnäs
  • 150 g riven cheddarost
  • ½ dl hackad persilja
  • Garnering:
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g pastrami
  • 8 ostskivor
  • 15 cocktailtomater, delade
  • ¼ cantaloupemelon, i klyftor
  • alfalfagroddar
  • persilja
  • salladsblad

Gör så här

1

Fyllning 1: Skala, dela och skiva löken fint. Stek den mjuk i smör. Tillsätt timjan och socker, stek någon minut till. Låt svalna.

2

Skär baconet i bitar och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper och svalna. Vispa färskost och crème fraiche och rör i lök och bacon. Smaka av med salt och peppar.

3

Fyllning 2: Finhacka tomaterna. Hacka kycklingköttet i mindre bitar. Rör samman färskost och majonnäs. Rör i tomater, kyckling, ost och persilja. Smaka av med salt och peppar.

4

Lägg samman två hönökakor till en rundel på ett fat. Bred på fyllning 1. Lägg på två hönökakor till, men vrid så inte skarven hamnar över de första.

5

Bred på fyllning två och avsluta med de sista bröden.

6

Garnering: Vispa crème fraichen tjock och bred över tårtan.

7

Garnera med snurrade pastrami- och ostskivor, tomater, melon, groddar och persilja.

8

Fäst salladsblad runt om tårtan.

Scroll to Top