Du behöver
-
4 portioner:
- 4–8 valfria korvar
- 1 msk smör
- senap
- rostad lök Potatismos:
- 800 g potatis
- 2 ½ dl mjölk
- 75 g smör
- salt, peppar Kål- och äppelsallad:
- 1 spetskål
- 1 äpple
- 1 rödbeta
- 2 msk hackad persilja
- 1 msk pressad citron
- 1 dl crème fraiche
- 1 tsk senap
Gör så här
1
Sallad: Strimla kålen fint. Riv äpplet grovt. Skala och riv rödbetan grovt. Blanda kål, äpple och rödbeta med persilja, citron, crème fraiche och senap. Salta och peppra.
2
Potatismos: Skala potatisen och dela i bitar. Koka den mjuk. Häll av vattnet, ånga den torr.
3
Mosa potatisen och vispa med mjölk och smör till ett fluffigt mos. Smaka av.
4
Skär ett par snitt i korvarna och stek dem i smör. Toppa med senap och lök.
5
Servera med potatismos och sallad.