Stekt korv med potatismos och spetskålssallad

Bjud på stekt korv med hemlagat mos och en fräsch sallad gjord på spetskål, äpple och rödbeta. Hemlagad gatukökslyx!

Du behöver

    4 portioner:
  • 4–8 valfria korvar
  • 1 msk smör
  • senap
  • rostad lök
  • Potatismos:
  • 800 g potatis
  • 2 ½ dl mjölk
  • 75 g smör
  • salt, peppar
  • Kål- och äppelsallad:
  • 1 spetskål
  • 1 äpple
  • 1 rödbeta
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk senap

Gör så här

1

Sallad: Strimla kålen fint. Riv äpplet grovt. Skala och riv rödbetan grovt. Blanda kål, äpple och rödbeta med persilja, citron, crème fraiche och senap. Salta och peppra.

2

Potatismos: Skala potatisen och dela i bitar. Koka den mjuk. Häll av vattnet, ånga den torr.

3

Mosa potatisen och vispa med mjölk och smör till ett fluffigt mos. Smaka av.

4

Skär ett par snitt i korvarna och stek dem i smör. Toppa med senap och lök.

5

Servera med potatismos och sallad.

Scroll to Top