Du behöver
-
10 bitar
- 3 ägg
- 1 ½ dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- kokosflingor Fyllning
- 150 g färskost
- 75 g smör, rumsvarmt
- 1 dl havregryn
- 2 msk kallt kaffe
- 3 msk kakao
- 1 ½ dl florsocker Chokladbollar
- 100 g smör, rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- ½ dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl havregryn
- 2 msk kallt kaffe
- kokosflingor Garnera med
- smält choklad och kokosflingor Ugn: 225°
Gör så här
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten.
Bred ut smeten på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 7 minuter. Strö kokosflingor över kakan. Vänd upp på ett bakplåtspapper och lossa bakpappret. Låt bottnen svalna under långpannan. Tips! Lossnar inte bakpappret så pensla med lite vatten.
Mixa färskost, smör, havregryn, kaffe och kakao till en krämig fyllning. Rör försiktigt i florsocker. Bred fyllningen över bottnen och rulla ihop.
Vispa smör och socker krämigt. Rör i kakao, vaniljsocker, havregryn och kaffe. Rulla små bollar och rulla dem i kokos. Låt stelna 1 timme i kylskåp. Ringla smält choklad över rullen och garnera med chokladbollar och kokosflingor.