Kycklingpaj med sweet chili-sås

Kyckling, paprika, zucchini, purjolök och chili samsas i ett frasigt pajskal. Det här blir en matig middag för hela familjen.

Du behöver

    4 portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 orange paprika
  • 1 röd paprika
  • ½ zucchini
  • ½ purjolök
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk smör eller margarin
  • Stanning
  • 4 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl sweet chili-sås
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex Västerbottensost
  • Garnera med
  • kryddgrönt
  • Servera med
  • sallad
  • bröd
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Arbeta ihop vetemjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta samman till en degboll. Svep in degen i plastfilm. Låt vila i kylen ca 20 minuter.

2

Tryck ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda i ugnens mitt i ca 10 minuter.

3

Putsa kycklingen och krydda runt om. Hetta upp smöret och bryn kycklingen runt om. Flytta över till en eldfast form och stek vidare strax under ugnens mitt i ca 20 minuter. Skiva kycklingen.

4

Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Ansa och strimla zucchinin. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Kärna ur och finhacka chilin. Hetta upp matfettet och fräs grönsakerna blanka och smidiga utan att de får färg. Fördela i pajskalet.

5

Rör ihop stanningen. Häll halva mängden stanning i pajskalet. Fördela kycklingen i paj-skalet och häll resterande mängd stanning över. Peta med en gaffel så att stanningen rinner ner.

6

Grädda i nedre delen av ugnen i 30–35 minuter. Pajen ska ha stannat helt och fått en fin gyllene färg. Tänk på att sweet chili-sås är söt och bränner lätt. Täck över pajen i slutet av gräddningen så den inte får för mycket färg.

7

Ta ut och garnera med kryddgrönt. Servera med sallad och bröd.

Scroll to Top