Du behöver
-
4 portioner
- 400 g köttfärs
- 1 msk olivolja
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chilifrukt
- 2 paprikor, 1 röd + 1 grön
- 1 msk paprikapulver
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk oregano
- 6 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 800 g krossade tomater
- 1 kokt majskolv
- salt, peppar Topping
- avokado
- gräddfil
- nachochips
- persilja
Gör så här
1
Fräs färsen smulig i olja i en gryta. Skala och hacka lök och vitlök, låt fräsa med ett par minuter.
2
Kärna ur och finhacka chilin. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Lägg ner allt i grytan.
3
Tillsätt kryddor, vatten, buljongtärning och tomater, koka i 20 minuter.
4
Skär majskornen av majskolven och rör ner i soppan. Smaka av med salt och peppar.
5
Topping: Toppa med avokado, gräddfil, nachos och persilja.