Du behöver
-
4 portioner
- 2 paprikor, 1 röd + 1 grön
- 1 purjolök
- 2 morötter
- 1 palsternacka
- 500 g kycklingfilé
- 2 msk smör
- 400 g krossade tomater
- 2 dl vispgrädde
- 8 dl vatten
- 2 hönsbuljongtärningar
- 1 dl hackad bladpersilja
- salt, peppar Fetaoströra
- 150 g fetaost
- 1 dl crème fraiche
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- rivet skal av ½ citron
- 1 tsk flytande honung
Gör så här
1
Kärna ur och strimla paprikorna. Skölj och skiva purjolöken. Skala och strimla morötter och palsternacka. Strimla kycklingfilén.
2
Fräs kycklingen i smör i en gryta. Lägg i grönsakerna och fräs ett par minuter. Tillsätt tomater, grädde, vatten och buljongtärningar.
3
Koka upp och låt koka i 15 minuter tills grönsakerna är mjuka. Lägg i persilja, smaka av med salt och peppar.
4
Fetaoströra: Smula osten i en skål. Rör ihop med crème fraiche, vitlök, olja, citronskal och honung. Smaka av med peppar. Servera till soppan.