Kycklingsoppa med fetaoströra

En lättlagad soppa med massor av grönsaker och kyckling. Toppa soppan med en krämig fetaoströra som får smak av vitlök, honung och citron.

Du behöver

    4 portioner
  • 2 paprikor, 1 röd + 1 grön
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk smör
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vispgrädde
  • 8 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • salt, peppar
  • Fetaoströra
  • 150 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • rivet skal av ½ citron
  • 1 tsk flytande honung

Gör så här

1

Kärna ur och strimla paprikorna. Skölj och skiva purjolöken. Skala och strimla morötter och palsternacka. Strimla kycklingfilén.

2

Fräs kycklingen i smör i en gryta. Lägg i grönsakerna och fräs ett par minuter. Tillsätt tomater, grädde, vatten och buljongtärningar.

3

Koka upp och låt koka i 15 minuter tills grönsakerna är mjuka. Lägg i persilja, smaka av med salt och peppar.

4

Fetaoströra: Smula osten i en skål. Rör ihop med crème fraiche, ­vitlök, olja, citronskal och honung. Smaka av med peppar. Servera till soppan.

Scroll to Top