Havrekakor med hallonsylt och vit choklad

Naggande goda havrekakor med hallonsylt i mitten och vit choklad på toppen. Kakorna bakas med sockerersättning i stället för vanligt socker.

Du behöver

    35 stycken
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl sockerersättning, t ex stevia
  • 5 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 50 g vit choklad
  • 1 dl hallonsylt, ev sockerfri
  • Garnering
  • 25 g vit choklad
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Rör smör och sockerersättning poröst.

2

Blanda havregryn, mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten.

3

Hacka chokladen fint och arbeta in i degen. Rör ihop degen.

4

Rulla små bollar av degen och lägg i små muffinsformar.

5

Gör en fördjupning i varje boll och lägg i en klick sylt. Grädda mitt i ugnen i 12 minuter.

6

Garnering: Smält chokladen över vattenbad och garnera kakorna när de svalnat.

Scroll to Top