Du behöver
-
35 stycken
- 200 g smör, rumsvarmt
- 2 dl sockerersättning, t ex stevia
- 5 dl havregryn
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 50 g vit choklad
- 1 dl hallonsylt, ev sockerfri Garnering
- 25 g vit choklad Ugn: 200°
Gör så här
1
Rör smör och sockerersättning poröst.
2
Blanda havregryn, mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten.
3
Hacka chokladen fint och arbeta in i degen. Rör ihop degen.
4
Rulla små bollar av degen och lägg i små muffinsformar.
5
Gör en fördjupning i varje boll och lägg i en klick sylt. Grädda mitt i ugnen i 12 minuter.
6
Garnering: Smält chokladen över vattenbad och garnera kakorna när de svalnat.