Du behöver
-
12 bitar
- 200 g hasselnötter
- 4 ägg
- 1 ½–2 dl strösocker
- 2 krm vaniljpulver
- 2 ½ dl vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver Apelsinfrosting
- 100 g färskost
- 1 dl florsocker
- 25 g smör, rumsvarmt
- ½ apelsin, finrivet skal
- 1 msk pressad apelsinsaft Garnering
- apelsinskivor Ugn: 175°
Gör så här
1
Mal nötterna på mandelkvarn. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
2
Blanda malda nötter med vaniljpulver, mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
3
Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.
4
Apelsinfrosting: Vispa ihop färskost, florsocker, smör, apelsinskal och apelsinsaft. Bred krämen över kakan.
5
Garnering: Garnera med apelsinskivor.