Hasselnötskaka med apelsinfrosting

Maffig kaka med härlig smak av hasselnötter. Kakan toppas med en frisk frosting som görs på färskost och apelsin. Du kan också skippa frostingen helt och hållet och i stället servera kakan med vispad grädde.

Du behöver

    12 bitar
  • 200 g hasselnötter
  • 4 ägg
  • 1 ½–2 dl strösocker
  • 2 krm vaniljpulver
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Apelsinfrosting
  • 100 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • ½ apelsin, finrivet skal
  • 1 msk pressad apelsinsaft
  • Garnering
  • apelsinskivor
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Mal nötterna på mandelkvarn. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

2

Blanda malda nötter med vaniljpulver, mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.

3

Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.

4

Apelsinfrosting: ­Vispa ihop färskost, florsocker, smör, apelsinskal och apelsinsaft. Bred krämen över kakan.

5

Garnering: Garnera med apelsinskivor.

Scroll to Top