Köttsoppa med lövbiff och värmande kryddor

Lövbiff och bönor gör köttsoppan matig och god. Kryddad med bland annat kanel och spiskummin blir den härligt värmande och välsmakande. Servera med en god kräm gjord på bönor och soltorkade tomater.

Du behöver

    4 portioner
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 2 blekselleristjälkar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk kanel
  • 1 tsk spiskummin
  • 250 g lövbiff
  • 1,3 liter vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl svarta bönor
  • Bönröra med soltorkade tomater
  • 400 g stora vita bönor
  • 15 soltorkade tomater
  • ½ dl rapsolja
  • salt
  • sesamfrön

Gör så här

1

Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala och tärna moroten. Tärna sellerin.

2

Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken blank. Tillsätt morot, selleri, tomatpuré och kryddor. Fräs i 1 minut på hög värme under omrörning.

3

Strimla köttet. Vänd ner i grytan tillsammans med vatten, fond och krossade tomater. Låt koka under lock i ca 40 minuter.

4

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Rör ner och låt allt bli varmt.

5

Bönröra: Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa bönor, soltorkade tomater och olja till en slät kräm. Smaka av med salt och toppa med sesamfrön. Servera soppan med bönröran och ett gott bröd.

Scroll to Top