Pepparkakspannacotta med kanderade hasselnötter

Sätt julsmak på desserten! Bjud på ljuvlig pepparkakspannacotta med ett täcke av kanderade nötter och granatäpple. Pannacottan behöver tid för att stelna i kylen och kan med fördel förberedas dagen innan. Dekorera när det är dags att servera.

Du behöver

    10 stycken
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • ½ dl strösocker
  • 1 ½ tsk pepparkakskrydda
  • Kanderade nötter
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 1 dl hasselnötter
  • Topping
  • granatäppelkärnor
  • guldpulver

Gör så här

1

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde, socker och pepparkakskrydda.

2

Ta grädden av värmen. Lägg i gelatinbladen och låt smälta. Häll upp i 10 glas och låt stelna i kylen i 4 timmar.

3

Kanderade nötter: Koka upp socker och vatten. Lägg i nötterna. Småkoka tills sockret fått en gyllene färg. Passa så att det inte bränns. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna.

4

Hacka de kanderade nötterna grovt.

5

Topping: Toppa med granatäppelkärnor och kanderade nötter. Pudra över guldpulver (ätbart guldpulver hittar du på hyllan med bakprodukter i välsorterade mataffärer. Det finns även att köpa i hobbybutiker).

Scroll to Top