Du behöver
-
10 stycken
- 2 gelatinblad
- 5 dl vispgrädde
- ½ dl strösocker
- 1 ½ tsk pepparkakskrydda Kanderade nötter
- 1 dl strösocker
- 1 msk vatten
- 1 dl hasselnötter Topping
- granatäppelkärnor
- guldpulver
Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde, socker och pepparkakskrydda.
Ta grädden av värmen. Lägg i gelatinbladen och låt smälta. Häll upp i 10 glas och låt stelna i kylen i 4 timmar.
Kanderade nötter: Koka upp socker och vatten. Lägg i nötterna. Småkoka tills sockret fått en gyllene färg. Passa så att det inte bränns. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna.
Hacka de kanderade nötterna grovt.
Topping: Toppa med granatäppelkärnor och kanderade nötter. Pudra över guldpulver (ätbart guldpulver hittar du på hyllan med bakprodukter i välsorterade mataffärer. Det finns även att köpa i hobbybutiker).