Du behöver
-
18 bullar:
- 50 g jäst
- 150 g smör
- 5 dl mjölk
- 1 msk fiberhusk
- 1 msk pofiber
- 50 g (drygt ½ dl) sukrin
- 10 g (0,1 dl) strösocker
- 15 droppar stevia med vaniljsmak
- 1 tsk salt
- 130 g (2,6 dl) mandelmjöl
- 500 g (8,3 dl) vetemjöl
- ägg till pensling Vaniljkräm:
- 1 ½ dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- 2 krm vaniljpulver
- 3 äggulor
- 50 g (drygt ½ dl) sukrin
- 5 droppar stevia med vaniljsmak
- 2 msk potatismjöl
- 25 g smör Servering:
- smält smör
- sukrin
- kokos Ugn: 225°
Gör så här
Använd köksvågen när du ska mäta upp ingredienserna. Det är viktigt att mängderna blir rätt! Smula ner jästen i en degskål. Smält smöret och blanda i mjölken. Värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills den lösts upp.
Blanda i fiberhusk, pofiber, sukrin, socker och stevia. Låt dra i 10 minuter.
Blanda i salt och allt mjöl. Arbeta till en smidig deg. Jäs övertäckt i 30 minuter.
Vaniljkräm: Koka upp mjölk, grädde och vaniljpulver. Ställ åt sidan. Vispa äggulor, sukrin, stevia och potatismjöl. Tillsätt gräddmjölken under omrörning.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Ta den av värmen och rör i smöret. Låt svalna.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Rulla en längd. Dela i 18 bitar och rulla bullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs övertäckta i 30 minuter.
Tryck en fördjupning i varje bulle och lägg i vaniljkräm. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
Servering: Pensla bullarna med smör och strö på lite sukrin och kokos.