Du behöver
-
12 bitar
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl vatten Glasyr
- 75 g smör
- 1 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 äggula Garnering
- 1 ½ dl vispgrädde
- rosenblad Ugn: 175°
Gör så här
1
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med vatten.
2
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och smörj formen.
3
Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Låt kakan svalna.
4
Glasyr: Smält smöret i en kastrull och rör i socker och vaniljsocker. Ta kastrullen av värmen och rör i äggulan. Låt svalna något. Bred glasyren över kakan och låt stelna.
5
Garnering: Vispa grädden och spritsa den på kakan. Strö över rosenblad.