Silviakaka med glasyr och grädde

Den läckra Silviakakan har krämig vaniljglasyr. Toppa gärna Silviakakan med grädde och dekorera med rosenblad.

Du behöver

    12 bitar
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten
  • Glasyr
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Garnering
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • rosenblad
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med vatten.

2

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och smörj formen.

3

Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Låt kakan svalna.

4

Glasyr: Smält smöret i en kastrull och rör i socker och vaniljsocker. Ta kastrullen av värmen och rör i äggulan. Låt svalna något. Bred glasyren över kakan och låt stelna.

5

Garnering: Vispa grädden och spritsa den på kakan. Strö över rosenblad.

Scroll to Top