Klassiska Madeleinekakor

De söta Madeleinekakorna kräver speciella formar, men är lättbakade och ljuvligt goda. Servera dem nygräddade!

Du behöver

    14 stycken
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 15 g smör till pensling
  • 1 msk vetemjöl
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Smält smöret och låt svalna.

2

Vispa ägg och socker pösigt och rör först i mjöl och ­citronskal och sedan smöret.

3

Täck skålen med plastfolie. Låt smeten svälla i 10 minuter i rums­temperatur.

4

Smält smöret och pensla formarna noga. Sikta över lite mjöl.

5

Fördela smeten i ­formarna. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10 ­minuter.

6

Stjälp upp kakorna på ugnsgaller och låt dem svalna.

Scroll to Top