Kasslerplåt med grönsaker och örtsås

En enkel allt i ett-rätt på plåt där kasslern får sällskap av potatis, majs, morötter och haricots verts. Vid sidan om serveras en kall crème fraiche-sås med vitlök och örter.

Du behöver

    4 portioner
  • 800 g delikatesspotatis
  • 2 rödlökar
  • 1 knippe morötter
  • 2 msk olivolja
  • salt, peppar
  • 500 g kassler
  • 2 förkokta majskolvar
  • 150 g haricots verts
  • persilja
  • Grön sås
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl basilikablad
  • ½ dl persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Skölj och dela potatisen i bitar. Skala och klyfta löken. Skala morötterna, dela dem på längden.

2

Blanda allt med olja, salt och peppar och bred ut på en plåt. Tillaga i ugn i 30 minuter.

3

Skiva kasslern och lägg på den, majskolvarna i bitar och haricots verts. Baka i ugnen i 10 minuter till.

4

Grön sås: Mixa crème fraiche, basilika och persilja till en tjock, grön sås. Skala och riv i vitlöken, smaka av med salt och peppar.

5

Servera såsen till och strö persilja över kasslern.

Scroll to Top