Du behöver
-
4 portioner
- 400 g kassler
- 1 zucchini, grön eller gul
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 2 ½ dl vispgrädde
- 2 dl vatten
- 1 msk japansk soja
- 1 tsk sambal oelek
- ½ dl chilisås
- 10 körsbärstomater
- 1 tsk paprikapulver
- 2 msk färsk eller 1 msk torkad oregano
- salt, peppar
Gör så här
1
Skär kassler och zucchini i tärningar. Skala och klyfta löken. Skala och hacka vitlöken.
2
Stek kassler och tomatpuré i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Fräs zucchini, lök och vitlök. Lägg sedan över i grytan.
3
Strö över mjöl och rör om. Späd med grädde, vatten, soja, sambal oelek och chilisås. Lägg i tomaterna och småkoka i 10 minuter.
4
Smaka av med paprikapulver, oregano, salt och peppar.