Krämig kasslergryta med tomat och chili

En lättlagad kasslergryta är prisvärd och perfekt vardagsmat. Den här grytan får härlig smak av tomat och sambal oelek. Servera med ris eller pasta.

Du behöver

    4 portioner
  • 400 g kassler
  • 1 zucchini, grön eller gul
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • ½ dl chilisås
  • 10 körsbärstomater
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk färsk eller 1 msk torkad oregano
  • salt, peppar

Gör så här

1

Skär kassler och zucchini i tärningar. Skala och klyfta löken. Skala och hacka vitlöken.

2

Stek kassler och tomatpuré i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Fräs zucchini, lök och vitlök. Lägg sedan över i grytan.

3

Strö över mjöl och rör om. Späd med grädde, vatten, soja, sambal oelek och chilisås. Lägg i tomaterna och småkoka i 10 minuter.

4

Smaka av med paprikapulver, oregano, salt och peppar.

Scroll to Top