Stekt torsk med bacon och stuvade morötter

Stekt torsk toppas med knaprigt bacon och hackat ägg. Fisken serveras med en riktigt god morotsstuvning och kokt potatis.

Du behöver

    4 portioner
  • 600 g torskfilé
  • 140 g tärnat bacon
  • 2 hårdkokta ägg
  • 75 g smör
  • 2 msk hackad persilja
  • Morotsstuvning
  • 500 g sommarmorötter
  • 25 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • ½ dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad dill
  • Servering
  • kokt potatis

Gör så här

1

Morotsstuvning: Skrapa eller skala morötterna och skär dem i mindre bitar. Koka dem knappt mjuka i saltat vatten och låt rinna av.

2

Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl och späd med mjölk och grädde. Koka stuvningen i 5 minuter. Krydda med salt och peppar och vänd i morötter och dill.

3

Dela fisken i 4 bitar. Krydda med salt och peppar och stek på hög värme i smör.

4

Stek baconet knaprigt och skala och hacka äggen. Smält resten av smöret och blanda med ägg, bacon och persilja.

5

Servering: Toppa fisken med baconsmöret och servera med morotsstuvning och kokt potatis.

Scroll to Top