Du behöver
-
4 portioner
- 600 g torskfilé
- 140 g tärnat bacon
- 2 hårdkokta ägg
- 75 g smör
- 2 msk hackad persilja Morotsstuvning
- 500 g sommarmorötter
- 25 g smör
- 3 msk vetemjöl
- 4 dl mjölk
- ½ dl vispgrädde
- salt och peppar
- 2 msk hackad dill Servering
- kokt potatis
Gör så här
1
Morotsstuvning: Skrapa eller skala morötterna och skär dem i mindre bitar. Koka dem knappt mjuka i saltat vatten och låt rinna av.
2
Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl och späd med mjölk och grädde. Koka stuvningen i 5 minuter. Krydda med salt och peppar och vänd i morötter och dill.
3
Dela fisken i 4 bitar. Krydda med salt och peppar och stek på hög värme i smör.
4
Stek baconet knaprigt och skala och hacka äggen. Smält resten av smöret och blanda med ägg, bacon och persilja.
5
Servering: Toppa fisken med baconsmöret och servera med morotsstuvning och kokt potatis.