Smörrebröd med panerad spätta och hemgjord remouladsås

Klassiska smaker i god kombination finns i smörrebrödet med panerad spätta. Toppa kalaset med hemgjord remouladsås.

Du behöver

    4 portioner
  • 4 spättafiléer
  • salt och peppar
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk smör + till stekning
  • 4 skivor rågbröd
  • 4 salladsblad
  • dill
  • citron
  • Remouladsås
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk bostongurka
  • ½ hackat äpple
  • ½ dl hackad persilja

Gör så här

1

Krydda fisken med salt och peppar. Vänd den först i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist ströbröd. Stek på medelvärme i smör 2–3 minuter per sida.

2

Remouladsås: Blanda gräddfil, majonnäs, bostongurka, hackat äpple och persilja och smaka av med salt och peppar.

3

Smöra brödskivorna och lägg på salladsblad och stekt fisk. Toppa med remouladsås, dill och citron.

Scroll to Top