Du behöver
-
4 portioner
- 4 spättafiléer
- salt och peppar
- ½ dl vetemjöl
- 1 ägg
- 2 dl ströbröd
- 2 msk smör + till stekning
- 4 skivor rågbröd
- 4 salladsblad
- dill
- citron Remouladsås
- 1 dl gräddfil
- 1 dl majonnäs
- 2 msk bostongurka
- ½ hackat äpple
- ½ dl hackad persilja
Gör så här
1
Krydda fisken med salt och peppar. Vänd den först i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist ströbröd. Stek på medelvärme i smör 2–3 minuter per sida.
2
Remouladsås: Blanda gräddfil, majonnäs, bostongurka, hackat äpple och persilja och smaka av med salt och peppar.
3
Smöra brödskivorna och lägg på salladsblad och stekt fisk. Toppa med remouladsås, dill och citron.