Du behöver
-
4 portioner
- 700 g morötter
- 100 g rotselleri
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 röd chilifrukt
- 3 msk olivolja
- 1 tsk curry
- 1 burk kokosmjölk, 400 ml
- 4–5 dl vatten
- 3 msk grönsaksfond
- 1 dl vispgrädde
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar Topping
- 2–3 msk pumpafrön
- 2 msk hackad timjan
- chiliflakes efter smak
Gör så här
Skala och skär morötter och selleri i mindre bitar. Finhacka lök, vitlök och chili.
Hetta upp oljan i en gryta och fräs grönsakerna blanka och smidiga i 5–6 minuter utan att de får färg. Tillsätt curry och fräs vidare i ca 1 minut under omrörning. Tillsätt kokosmjölk, vatten och fond och koka upp. Har du ingen grönsaksfond kan du smula ner två tärningar grönsaksbuljong i stället.
Låt soppan koka under lock i ca 15 minuter eller tills grönsakerna känns mjuka. Ta av från värmen och mixa soppan så slät som du önskar den.
Koka upp igen tillsammans med grädde och smaka av med salt och peppar.
Vid servering, toppa soppan med pumpafrön, timjan och chiliflakes.