Morotssoppa med curry och kokosmjölk

Kokosmjölken tillsammans med curry ger en riktigt god smak åt morotssoppan. Servera med pumpafrön för en god crunch.

Du behöver

    4 portioner
  • 700 g morötter
  • 100 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk curry
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 4–5 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Topping
  • 2–3 msk pumpafrön
  • 2 msk hackad timjan
  • chiliflakes efter smak

Gör så här

1

Skala och skär morötter och selleri i mindre bitar. Finhacka lök, vitlök och chili.

2

Hetta upp oljan i en gryta och fräs grönsakerna blanka och smidiga i 5–6 minuter utan att de får färg. Tillsätt curry och fräs vidare i ca 1 minut under omrörning. Tillsätt kokosmjölk, vatten och fond och koka upp. Har du ingen grönsaksfond kan du smula ner två tärningar grönsaksbuljong i stället.

3

Låt soppan koka under lock i ca 15 minuter eller tills grönsakerna känns mjuka. Ta av från värmen och mixa soppan så slät som du önskar den.

4

Koka upp igen tillsammans med grädde och smaka av med salt och peppar.

5

Vid servering, toppa soppan med pumpafrön, timjan och chiliflakes.

Scroll to Top