Du behöver
-
24 stycken
- 150 g smör
- 2 msk strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 äggula
- 1 citron, finrivet skal
- 2 tsk pressad citronsaft
- 1 tsk blå vallmofrön
- ½ dl lemon curd Glasyr
- 2 dl florsocker
- 1 ½ msk vatten
- vallmofrön
- Ugn: 175°
Gör så här
1
Blanda snabbt smör, socker, mjöl, äggula, citronskal, citronsaft och vallmofrön till en deg, gärna i en matberedare.
2
Dela degen i 2 bitar och rulla ut längder, 35 cm långa. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten av varje och lägg i lemoncurd.
3
Grädda mitt i ugnen i 18 minuter.
4
Glasyr: Rör ihop samtliga ingredienser. Ringla glasyren över längderna. Strö över vallmofrön.
5
Låt stelna något. Skär i bitar.