Enkla citronsnittar med lemon curd och vallmofrön

Riktigt goda småkakor kan förgylla vilken kaffepaus som helst. Bjud på små, syrliga citronsnittar som smälter i munnen. Vi utlovar succé!

Du behöver

    24 stycken
  • 150 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • 1 citron, finrivet skal
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 tsk blå vallmofrön
  • ½ dl lemon curd
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 ½ msk vatten
  • vallmofrön
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Blanda snabbt smör, socker, mjöl, ­äggula, citronskal, citronsaft och vallmofrön till en deg, gärna i en ­matberedare.

2

Dela degen i 2 bitar och rulla ut längder, 35 cm långa. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten av varje och lägg i lemoncurd.

3

Grädda mitt i ugnen i 18 minuter.

4

Glasyr: Rör ihop samtliga ingredienser. Ringla glasyren över längderna. Strö över vallmofrön.

5

Låt stelna något. Skär i bitar.

Scroll to Top