Du behöver
- 12 stycken
- 50 g smör, rumsvarmt
- 1 ½ dl strösocker
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ dl kakao
- 1 dl kokande vatten
- 2 ¼ dl vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
- 50 g mörk choklad, hackad Karamellfrosting
- 2 äggvitor
- 1 dl strösocker
- 125 g smör, rumsvarmt
- 1 dl karamelliserad mjölk
- kakao Ugn: 175°
Gör så här
Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa.
Vispa ut kakaon i det varma vattnet. Vispa ner det i smeten. Blanda först i mjöl och bakpulver, sedan chokladen.
Ställ pappersformar i en muffinsplåt. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.
Karamelltopp: Vispa äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills massan är 60°. Det ska inte stelna, utan sockret ska lösas upp. Skålbottnen får inte nudda vattnet, för då stelnar äggvitan.
Häll över i en vispskål och vispa till en ljummen eller nästan sval maräng. Vispa i en klick smör i taget. Vispa i hälften av den karamelliserade mjölken.
Bred på en klick karamelliserad mjölk på varje muffins. Spritsa krämen på muffinsen och sikta över kakao.