Chokladmuffins med marängsmörkräm och karamell

Saftiga chokladmuffins toppar vi med en luftig marängsmörkräm som får god smak av karamell. Det blir en kalasfin fika!

Du behöver

  • 12 stycken
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl kakao
  • 1 dl kokande vatten
  • 2 ¼ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 50 g mörk choklad, ­hackad
  • Karamellfrosting
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl karamelliserad mjölk
  • kakao
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa.

2

Vispa ut kakaon i det varma vattnet. Vispa ner det i smeten. Blanda först i mjöl och bakpulver, sedan chokladen.

3

Ställ pappersformar i en muffinsplåt. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.

4

Karamelltopp: Vispa äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills massan är 60°. Det ska inte stelna, utan sockret ska lösas upp. Skålbottnen får inte nudda vattnet, för då ­stelnar äggvitan.

5

Häll över i en vispskål och vispa till en ljummen eller nästan sval maräng. Vispa i en klick smör i taget. Vispa i hälften av den karamelliserade mjölken.

6

Bred på en klick karamelliserad mjölk på varje muffins. Spritsa krämen på muffinsen och sikta över kakao.

Scroll to Top