Senapsgratinerad kyckling med rostad potatis

Fransk senap, rosépeppar och färsk basilika sätter ordentligt med smak på kycklingen. Servera med rostad potatis. En välsmakande och lättlagad middag!

Du behöver

    4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm rosépeppar
  • 150 g haricots verts
  • 2 msk färsk basilika
  • 200 g färskost
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 msk fransk senap
  • 250 g körsbärstomater på kvist
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Garnering
  • basilikablad
  • Servering
  • rostad klyftpotatis
  • sallad
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Putsa kycklingen. Dela filéerna på längden om de är stora. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Salta och peppra.

2

Ansa och koka haricots vertsen i ca 1 minut. Spola av i kallt vatten. Lägg dem i en smord ugnsfast form.

3

Strö över basilikan. Lägg kycklingen ovanpå.

4

Blanda färskost, grädde och senap. Häll blandningen i formen.

5

Ta loss tomaterna från sin kvist och lägg dem ovanpå. Strö över riven ost och gratinera i ugnen i ca 25 minuter. Täck med ugnsfolie om gratängen får för mycket färg.

6

Garnering: Ta ut och garnera med basilikablad.

7

Servering: Servera med rostad klyftpotatis och en krispig sallad.

Scroll to Top