Du behöver
-
4 portioner
- 4 kycklingfiléer
- 2 msk smör eller margarin
- 1 tsk salt
- 1 krm rosépeppar
- 150 g haricots verts
- 2 msk färsk basilika
- 200 g färskost
- 3 dl vispgrädde
- 4 msk fransk senap
- 250 g körsbärstomater på kvist
- 2 dl riven lagrad ost Garnering
- basilikablad Servering
- rostad klyftpotatis
- sallad Ugn: 200°
Gör så här
Putsa kycklingen. Dela filéerna på längden om de är stora. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Salta och peppra.
Ansa och koka haricots vertsen i ca 1 minut. Spola av i kallt vatten. Lägg dem i en smord ugnsfast form.
Strö över basilikan. Lägg kycklingen ovanpå.
Blanda färskost, grädde och senap. Häll blandningen i formen.
Ta loss tomaterna från sin kvist och lägg dem ovanpå. Strö över riven ost och gratinera i ugnen i ca 25 minuter. Täck med ugnsfolie om gratängen får för mycket färg.
Garnering: Ta ut och garnera med basilikablad.
Servering: Servera med rostad klyftpotatis och en krispig sallad.