Du behöver
-
Ca10 stycken
- 3 dl vatten
- 3 ½ dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 4 dl vispgrädde
- 150 g färsk spenat Picklad rödlök
- 1 ½ dl vatten
- 1 dl strösocker
- ½ dl ättiksprit, 12 %
- 2 små rödlökar Topping:
- 2 dl crème fraiche
- småbladig sallad
- 300 g skivad kallrökt lax
- ½ dl dill
- citronklyftor
Gör så här
Picklad rödlök: Blanda vatten, socker och ättiksprit. Rör tills sockret lösts upp. Skala löken och skiva den tunt. Lägg i den och låt dra i ca 30 minuter.
Vispa vatten, mjöl och salt i en bunke. Tillsätt grädde och vispa till en jämn smet. Täck över med plastfolie. Låt stå i kylen och svälla i ca 15 minuter.
Förväll spenaten i ca 1 minut i kokande vatten. Spola av i kallt vatten och pressa ur all vätska. Finhacka eller mixa med stavmixer. Tillsätt spenaten i våffelsmeten och rör om.
Grädda våfflor i ett smort våffeljärn. Låt svalna på galler.
Topping: Vispa crème fraichen fluffig. Toppa våfflorna med sallad, lax, crème fraiche, dill, picklad lök och citron.