Matiga spenatvåfflor med kallrökt lax

De frasiga spenatvåfflorna passar fint som entrérätt eller mellanmål. Variera den kallrökta laxen med räkor eller avokado. Toppa med picklad rödlök och crème fraiche.

Du behöver

    Ca10 stycken
  • 3 dl vatten
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 4 dl vispgrädde
  • 150 g färsk spenat
  • Picklad rödlök
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl ättiksprit, 12 %
  • 2 små rödlökar
  • Topping:
  • 2 dl crème fraiche
  • småbladig sallad
  • 300 g skivad kallrökt lax
  • ½ dl dill
  • citronklyftor

Gör så här

1

Picklad rödlök: Blanda vatten, socker och ättiksprit. Rör tills sockret lösts upp. Skala löken och skiva den tunt. Lägg i den och låt dra i ca 30 minuter.

2

Vispa vatten, mjöl och salt i en bunke. Tillsätt grädde och vispa till en jämn smet. Täck över med plastfolie. Låt stå i kylen och svälla i ca 15 minuter.

3

Förväll spenaten i ca 1 minut i kokande vatten. Spola av i kallt vatten och pressa ur all vätska. Finhacka eller mixa med stavmixer. Tillsätt spenaten i våffelsmeten och rör om.

4

Grädda våfflor i ett smort våffeljärn. Låt svalna på galler.

5

Topping: Vispa crème fraichen fluffig. Toppa våfflorna med sallad, lax, crème fraiche, dill, picklad lök och citron.

Scroll to Top