Du behöver

    33 stycken
  • 150 g pekannötter
  • 100 g mörk choklad
  • 3 ägg
  • 3 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Grovhacka nötter och choklad. Vispa ägg, äggulor, socker, farinsocker och vaniljsocker pösigt.

2

Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Blanda sist i nötter och choklad.

3

Dela degen i 3 bitar. Forma till rullar, 35 cm, med mjölade händer.

4

Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

5

Skär längderna i sneda bitar och lägg dem med snittytan uppåt. Torka i 100° i ca 30 minuter.