Du behöver
-
10 bitar
- 200 gram smör
- 4 deciliter strösocker
- 3 stycken ägg
- 2 teskedar vaniljsocker
- 2.5 deciliter vetemjöl
- rivet skal från 1 clementin
- 2 matskedar pressad clementinsaft
- 0.75 deciliter kakao Chokladkräm
- 100 gram rumsvarmt smör
- 0.5 deciliter kakao
- 1.25 deciliter florsocker
- 1 tesked vaniljsocker
- 1 matsked mjölk Garnering
- 2 stycken skivade clementiner
- hyvlad mörk choklad
- citronmeliss Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret och häll i en skål. Rör i socker, ägg och vaniljsocker. Tillsätt mjöl, clementinskal, clementinsaft och kakao.
2
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en smord form, 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Låt svalna.
3
Chokladkräm: Vispa smör och kakao. Vispa i florsocker, vaniljsocker och mjölk. Bred krämen över kakan.
4
Garnering: Toppa med clementiner, choklad och citronmeliss.