Kladdkaka med clementin och chokladkräm

Visst kan man äta kladdkaka även till jul? Med hjälp av goda clementiner sätter vi julsmak på fikaklassikern. Extra piffig blir kladdkakan med chokladkräm på toppen. Servera med glass eller vispgrädde.

Du behöver

    10 bitar
  • 200 gram smör
  • 4 deciliter strösocker
  • 3 stycken ägg
  • 2 teskedar vaniljsocker
  • 2.5 deciliter vetemjöl
  • rivet skal från 1 clementin
  • 2 matskedar pressad clementinsaft
  • 0.75 deciliter kakao
  • Chokladkräm
  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 0.5 deciliter kakao
  • 1.25 deciliter florsocker
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 1 matsked mjölk
  • Garnering
  • 2 stycken skivade clementiner
  • hyvlad mörk choklad
  • citronmeliss
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och häll i en skål. Rör i socker, ägg och vaniljsocker. Tillsätt mjöl, clementinskal, clementinsaft och kakao.

2

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en smord form, 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Låt svalna.

3

Chokladkräm: Vispa smör och kakao. Vispa i florsocker, vaniljsocker och mjölk. Bred krämen över kakan.

4

Garnering: Toppa med clementiner, choklad och citronmeliss.

Scroll to Top