Minimuffins med saffran och nutellafyllning

Mumisga saffranskakor blir snäppet godare med en klick nutella i mitten. Det här är julgott för både stora och små.

Du behöver

  • 0.5 gram saffran
  • 1 matskedar kokande vatten
  • 250 gram rumsvarmt smör
  • 1.25 deciliter strösocker
  • 5 deciliter vetemjöl
  • 2 teskedar vaniljsocker
  • 1 teskedar bakpulver
  • Fyllning
  • 1 deciliter nutella
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Låt saffranet dra i vattnet i 20 minuter. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt saffran, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop till en deg.

2

Rulla ut degen till 1 längd. Dela den i 24 bitar. Rulla till bollar och lägg i minimuffinsformar.

3

Fyllning: Doppa citruspressen i mjöl och tryck ner i varje boll, eller gör en fördjupning med änden på en träslev. Fördela nutellan i hålen.

4

Grädda strax under ugnens mitt i 20 minuter.

Scroll to Top