Saffranssnittar med hallonsylt och frasig maräng

Vackert gula saffranssnittar toppade med hallonsylt och frasig maräng. Lättbakade kakor med extra piff!

Du behöver

  • 0.5 gram saffran
  • 1 matskedar kokande vatten
  • 150 gram smör, i bitar
  • 2 matskedar strösocker
  • 3 deciliter vetemjöl
  • 0.5 deciliter hallonsylt
  • Maräng
  • 1 äggvita
  • 1 deciliter strösocker
  • Topping
  • 0.5 deciliter mandelspån
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Låt saffranet dra i vattnet i 20 minuter. Blanda snabbt ihop smör, socker, mjöl och saffran, gärna i en matberedare. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.

2

Dela degen i 2 bitar. Rulla ut till längder, 35 cm långa, och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten av längderna. Fyll med sylt.

3

fördjupning i mitten av längderna. Fyll med sylt. 3. Maräng: Vispa ägg-vitan till skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning. Vispa till en fast maräng.

4

Topping: Bred på marängen och strö på mandelspån.

5

Grädda strax under ugnens mitt i 18 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

Scroll to Top