Du behöver
- 0.5 gram saffran
- 1 matskedar kokande vatten
- 150 gram smör, i bitar
- 2 matskedar strösocker
- 3 deciliter vetemjöl
- 0.5 deciliter hallonsylt Maräng
- 1 äggvita
- 1 deciliter strösocker Topping
- 0.5 deciliter mandelspån
- Ugn: 175°
Gör så här
1
Låt saffranet dra i vattnet i 20 minuter. Blanda snabbt ihop smör, socker, mjöl och saffran, gärna i en matberedare. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.
2
Dela degen i 2 bitar. Rulla ut till längder, 35 cm långa, och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten av längderna. Fyll med sylt.
3
fördjupning i mitten av längderna. Fyll med sylt. 3. Maräng: Vispa ägg-vitan till skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning. Vispa till en fast maräng.
4
Topping: Bred på marängen och strö på mandelspån.
5
Grädda strax under ugnens mitt i 18 minuter. Låt svalna och skär i bitar.