Saffransskorpor med apelsin och choklad – glutenfritt recept

Skorpor är alltid trevligt att ha i kakburken. Här har vi satt god julsmak på skorporna med både saffran och apelsin. Ännu lyxigare blir våra saffransskorpor tack vare bitar av mörk choklad. Dessutom är de glutenfria!

Du behöver

  • 100 gram smör
  • 0.5 gram saffran
  • 2 stycken ägg
  • 1.5 deciliter strösocker
  • 5 deciliter glutenfri mjölmix
  • 1 teskedar bakpulver
  • 100 gram mörk choklad
  • rivet skal från 1 apelsin
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffranet. Häll över i en skål. Låt svalna.

2

Rör i ägg och socker. Blanda mjölmix och bakpulver och rör ner i smeten ihop med choklad och apelsinskal. Arbeta ihop till en deg.

3

Dela degen i 3 bitar och rulla ut längder, 30 cm långa. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

4

Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Låt svalna lite och skär i bitar.

5

Torka dem i ugnen på 100° i ca 1 timme. Låt luckan stå på glänt.

Scroll to Top