Du behöver
- 100 gram smör
- 0.5 gram saffran
- 2 stycken ägg
- 1.5 deciliter strösocker
- 5 deciliter glutenfri mjölmix
- 1 teskedar bakpulver
- 100 gram mörk choklad
- rivet skal från 1 apelsin Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffranet. Häll över i en skål. Låt svalna.
2
Rör i ägg och socker. Blanda mjölmix och bakpulver och rör ner i smeten ihop med choklad och apelsinskal. Arbeta ihop till en deg.
3
Dela degen i 3 bitar och rulla ut längder, 30 cm långa. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
4
Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Låt svalna lite och skär i bitar.
5
Torka dem i ugnen på 100° i ca 1 timme. Låt luckan stå på glänt.