35 bitar
Du behöver
- 200 g smör
- 4 st ägg
- 3 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1 dl vispgrädde
Tosca
150 g pekannötter
100 g hasselnötter
75 g mandelsplitter
150 g smör
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
0.5 dl vetemjöl
0.5 dl vispgrädde
Ugn: 175°
Gör så här
Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten.
Rör i smält smör och grädde och blanda försiktigt till en slät smet. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
Grädda strax under ugnens mitt i 15 minuter.
Tosca: Grovhacka nötterna. Smält samman smör, socker, sirap, mjöl och grädde i en kastrull. och småkoka ett par minuter. Rör i nötter och mandel.
Ta ut kakan och klicka smeten över den. Grädda klart i 15 minuter. Låt svalna och skär i rutor.