Toscarutor i långpanna

Läcker långpannekaka med en tosca med massor av nötter och mandel. Lika lätt att baka som gott att äta!

Annons

35 bitar

Du behöver

  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde

Tosca

150 g pekannötter
100 g hasselnötter
75 g mandelsplitter
150 g smör
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
0.5 dl vetemjöl
0.5 dl vispgrädde

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker pösigt.

2

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten.

3

Rör i smält smör och grädde och blanda försiktigt till en slät smet. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper.

4

Grädda strax under ugnens mitt i 15 minuter.

5

Tosca: Grovhacka nötterna. Smält samman smör, socker, sirap, mjöl och grädde i en kastrull. och småkoka ett par minuter. Rör i nötter och mandel.

6

Ta ut kakan och klicka smeten över den. Grädda klart i 15 minuter. Låt svalna och skär i rutor.

Annons
Scroll to Top