1 bröd

Du behöver

  • 3 dl rena havregryn (glutenfria)
  • 1.5 dl fiberhusk
  • 140 g bovetemjöl
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 0.5 tsk salt
  • 150 g torkade aprikoser
  • 1.5 dl hasselnötter
  • 2 msk honung
  • 6 dl filmjölk

Ugn: 175°

Gör så här

1

Blanda havregryn, fiberhusk, bovetemjöl, sesamfrön, solroskärnor, bikarbonat och salt.

2

Klipp aprikoserna i mindre bitar, blanda i tillsammans med nötterna. Tillsätt honung och filmjölk, rör ihop till en kladdig smet.

3

Lägg ett bakpapper i botten på en brödform och smörj formen. Klicka i smeten och strö över solroskärnor.

4

Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme.