10 bitar
Du behöver
- 5 ägg
- 200 g dadlar
- 1 dl vatten
- ½ dl kakao
- 3 dl mandelmjöl
Tryffelglasyr
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 tsk ljus sirap
1 tsk smör
valnötter
Ugn: 175°
Gör så här
Dela äggen i gulor och vitor. Kärna ur dadlarna och mixa dem släta. Tillsätt äggulor, vatten, kakao och mandelmjöl och mixa till en fluffig smet.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd först ner hälften i dadelsmeten, sedan resten.
Kläm fast ett bakpapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj formen och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Låt kakan svalna.
Tryffelglasyr: Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädde och sirap och häll över chokladen. Lägg i smöret och rör tills chokladen smält. Låt glasyren svalna och bred den på kakan. Strö över grovhackade valnötter och låt stelna.