10 bitar
Du behöver
Botten
250 g digestivekex
100 g smör
Fyllning
2 dubbeldaim á 56 g
3 dl vispgrädde
200 g färskost
3 äggulor
1 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
1 dl dulce de leche
Garnering
daim
1 dl hallon
1 dl blåbär
Gör så här
Dela kexen i mindre bitar och krossa dem i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Tryck ut smulorna i en form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter. Kläm ett smort bakplåtspapper i formens botten. Ställ kallt under tiden du förbereder fyllningen.
Fyllning: Hacka daimen fint. Vispa grädden. Vispa färskost, socker, äggulor, och vaniljsocker till en slät smet. Vispa äggvitorna.
Blanda grädde och finhackad daim med den vispade färskostsmeten. Vänd försiktigt ner äggvitorna.
Häll smeten i formen ovanpå bottnen och släta till. Låt stå i frysen i minst 5 timmar över natten.
Ta fram tårtan ca 25 minuter innan servering. Rör dulce de leche mjukt. Ringla eller klicka över tårtan.
Garnering: Toppa med bär och daimbitar.