10 bitar
Du behöver
- 3 ägg
- 1 ½ dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 msk kokande vatten
Fyllning
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
250 g jordgubbar
Garnering
2 dl vispgrädde
250 g skivade jordgubbar
Ugn: 225°
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Tillsätt vattnet och blanda om till en smet.
Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Grädda strax under ugnens mitt i 7 minuter.
Vänd upp på sockrat bakplåtspapper. Lossa bakplåtspappret och låt kakan svalna under plåten.
Fyllning: Hacka jordgubbarna. Riv chokladen fint. Vispa grädden. Bred grädden över bottnen och strö på choklad och jordgubbar. Rulla ihop från långsidan.
Garnering: Vispa grädden och bred den tunt runt rulltårtan. Tryck fast jordgubbar runt om och toppa med grädde och jordgubbar.