Jordgubbsrulltårta med vit choklad

Sommarens läckraste rulltårta låter jordgubbarna stå i centrum. De får gott sällskap av vit choklad och vispad grädde. Dekoren är enkel men fantastiskt effektfull!

10 bitar

Du behöver

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kokande vatten

Fyllning

100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
250 g jordgubbar

Garnering

2 dl vispgrädde
250 g skivade jordgubbar

Ugn: 225°

Gör så här

1

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. ­Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. ­Tillsätt vattnet och blanda om till en smet.

2

Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Grädda strax under ugnens mitt i 7 minuter.

3

Vänd upp på sockrat bakplåtspapper. Lossa bakplåtspappret och låt kakan svalna under plåten.

4

Fyllning: Hacka jordgubbarna. Riv chokladen fint. Vispa grädden. Bred grädden över bottnen och strö på choklad och jordgubbar. Rulla ihop från långsidan.

5

Garnering: Vispa grädden och bred den tunt runt rulltårtan. Tryck fast jordgubbar runt om och toppa med grädde och jordgubbar.

Scroll to Top