4 portioner
Du behöver
- 300 g linguine
- 1 st urkärnad röd chili
- 2 st vitlöksklyftor
- olivolja
- 400 g körsbärstomater
- salt och svartpeppar
- 250 g varmrökt lax
- färsk körvel
Citrussmul
1 tsk olivolja
1.5 dl rivet vitt bröd eller ströbröd
1.5 msk rivet citronskal
Gör så här
1
Citrussmul: Hetta upp olja i en stekpanna och stek brödet gyllene på hög värme under omrörning. Smaksätt med citronskal.
2
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara gärna lite av pastavattnet.
3
Hacka chili och vitlök. Stek i olja i en stor kastrull.
4
Dela tomaterna och stek dem någon minut. Smaksätt med salt och peppar.
5
Vänd ner pastan i stekpannan, gärna med 1 dl pastavatten.
6
Dela laxen i bitar och lägg ovanpå pastan. Strö över citrussmul och körvel. Servera med citronklyftor.