Pasta med bacon och tomat

En helt vanlig vardag och snabblagad krämig pasta går hand i hand. Tomat, bacon, lök, vitlök och grädde är allt du behöver till den här såsen. Vill du lyxa till det lite extra kan du toppa pastan med parmesan.

4 portioner

Du behöver

  • 500 g pasta penne
  • 2 pkt bacon
  • 1 hackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 500 g krossade tomater
  • 1 ½ dl grädde
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • riven parmesanost

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2

Strimla baconet och stek det knaprigt i en rymlig stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Torka inte ur stekpannan.

3

Stek lök och vitlök några minuter utan att de får färg. Tillsätt bacon, krossade tomater, grädde, salt och peppar. Koka upp och låt puttra ca 5 minuter.

4

Vänd ihop den nykokta pastan med tomatsåsen och toppa med riven parmesanost.

Scroll to Top