Du behöver
- 1 st pumpa muscat eller butternut, ca 800 g
- 1 st gul lök
- 3 msk olivolja
- 2 st buljongtärningar grönsaks- eller hönsbuljong
- 1 msk currypulver gärna mangocurry
- 1 l kokande vatten
- 2 dl kokosmjölk
- salt och peppar
Garnering
4 msk skalade pumpafrön
1.5 dl kokosflakes
0.5 kruka koriander hackad
Gör så här
Skala pumpan och skär den i mindre bitar. Skala och hacka löken.
Hetta upp oljan i en soppgryta. Lägg i pumpan och löken och fräs ca 5 minuter.
Tillsätt smulade buljongtärningar och curry och fräs under omrörning ca 1 minut.
Tillsätt hälften av vattnet. Koka upp och sjud soppan under lock i ca 25 minuter, tills allt är mjukt.
Ta soppgrytan från värmen. Finfördela soppan med stavmixer direkt i grytan.
Späd soppan till önskad konsistens, först med kokosmjölken och sedan med resten av vattnet. Koka upp och sjud i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer curry.
Garnering: Toppa med frön blandade med kokosflakes. Garnera med koriander.