Du behöver
- 8 st smala wienerkorvar
- 8 st baconskivor
- 2 dl grovrivet surdegsbröd
- olivolja
- flingsalt
- 10 st medelstora morötter
- 1 st stor schalottenlök
- 3 msk smör
- 1 dl morotsjuice eller apelsinjuice
- 2 msk äppelcidervinäger eller citronjuice
- 0.25 dl löst packad färsk dragon
- salt
- peppar
Ugn: 200°
Gör så här
1
Lägg brödsmulorna i en ugnsfast form. Droppa olivolja över, salta och blanda. Rosta brödrivet i 5 minuter.
2
Tvätta och skrubba färska morötter, skala grövre morötter. Finhacka löken. Hetta upp 1 msk smör i en panna. Fräs morötterna tills de börjar karamelliseras.
3
Tillsätt juice och vinäger. Låt koka in. Tillsätt resten av smöret, salt och peppar. Ta pannan från värmen och tillsätt dragon och lök.
4
Lägg upp morötterna på ett fat, strö över brödsmulorna.
5
Linda korvarna med bacon och stek eller grilla dem.
Vill du ha dragonmorötterna krämiga, häll på 1–2 dl vispgrädde och låt koka in någon minut innan du tillsätter lök och dragon.