Citrusmarinerad ­sommarkyckling

Kycklingen serveras kall och tillagas med fördel i förväg.

Du behöver

  • 600 g kycklingbröstfilé
  • olivolja
  • salt och peppar

Marinad

skal av 1 citron
0.5 dl pressad citronsaft
1 dl pressad apelsinsaft
1.25 dl olivolja
1 tsk flytande honung
2 tsk grovmortlad rosé
2 tsk grovmortlade korianderfrön
1 st skivad röd knipplök
1.5 dl strimlad salladslök
2 st hackade vitlöksklyftor
1.5 dl hackad persilja
1 st strimlad röd chilifrukt
1 dl delade jordgubbar

Garnering

nektarin
jordgubbar
1 st skivad röd chilifrukt
strimlad salladslök
persilja

Ugn: 150°

Gör så här

1

Marinad: Skala citronen med potatisskalare. Strimla skalet tunt. Blanda samtliga ingredienser till marinaden. Krydda med salt och peppar.

2

Putsa kycklingfiléerna. Dela dem på längden och bryn hastigt i olivolja. Krydda med salt och peppar.

3

Lägg filéerna på en plåt med bakplåtspapper. Stick en termometer i den tjockaste delen.

4

Efterstek mitt i ugnen till en innertemperatur på 72°. Låt svalna.

5

Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar och häll i marinaden.

6

Marinera några timmar i kylen, gärna över natten. Vänd filéerna ett par gånger.

7

Lägg kyckling och marinad i en form.

8

Garnering: Garnerna med nektarin, jordgubbar, chili, salladslök och persilja.

9

Servera med t.ex. potatissallad eller rostad potatis.

Scroll to Top