4 portioner
Du behöver
- 600 g falukorv
- ca 1 msk olja till formen
- 2 st äpplen gärna syrliga
- 6 skiva ost ca 70 g
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk olivolja
Garnera med
hackad persilja
Servera med
2 dl crème fraîche
2 msk riven pepparrot på tub
pressad kokt potatis eller potatismos
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skär falukorven i skivor, nästan hela vägen ner men inte helt igenom. Lägg över i en smord ugnssäker form.
2
Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Dela ostskivorna i mindre bitar.
3
Bred senap mellan korvskivorna. Stick ner äppel- och ostskivorna. Ringla över olivoljan.
4
Tillaga i nedre delen av ugnen i 15–20 minuter eller tills den är genomvarm med fin färg.
5
Toppa med hackad persilja och servera med crème fraiche blandad med pepparrot. Pressad potatis eller mos är gott till.