Du behöver

  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 1 morot
  • 1 bit rotselleri, ca 100 gram
  • 150 g kantareller
  • 1.5 dl vatten
  • 250 g ricotta
  • tryffelolja
  • salt och peppar
  • 4 skivor surdegsbröd

Topping

200 g kantareller
2 msk smör
2 msk gräslök

Gör så här

1

Skala och hacka lök och vitlök och fräs i olja. Skala och tärna morot och selleri fint. Låt fräsa med ett par minuter. Lägg i kantareller och fräs tills vätskan kokat in.

2

Tillsätt vatten och småkoka i 20 minuter tills rotfrukterna är mjuka. Mixa till en slät kräm.

3

Rör i ricotta och smaka av med tryffelolja, salt och peppar.

4

Topping: Stek kantarellerna i smör. Krydda med salt och peppar. Servera på rostat bröd med kantarellkräm. Toppa med gräslök.