Vit kladdkaka med röda vinbär

Kladdkakan blir något alldeles extra med mandelmassa och vit choklad. Toppa med läckert röda vinbär.

Du behöver

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 150 g mandelmassa
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 100 g vit choklad
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g röda vinbär

Garnera med

vinbär och mynta

Servera med

lättvispad grädde

Ugn: 175°

Gör så här

1

Rör smör, mandelmassa och socker smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Hacka chokladen.

2

Rör ner mjöl, bakpulver och hackad choklad.

3

Bred ut smeten i en smord och bröad form. Strö över vinbär.

4

Grädda kakan strax under ugnens mitt i ­30–35 minuter. Ta ut och låt svalna.

5

Garnera med bär och mynta. Servera med lättvispad grädde.

Scroll to Top