Du behöver
- 500 g fläskfilé
- 2 st röda äpplen
- smör till stekning
- 1 st gul lök
- 100 g purjolök
- 10 st salviablad
- 3 dl äppelmust
- 3 dl grädde
- 1 tsk kinesisk soja
- 1 st köttbuljongtärning
- salt och svartpeppar
Rostad potatis
1 kg kulpotatis
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
Gör så här
1
Blanda potatis, olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
2
Putsa köttet och skär i 2–3 cm bitar. Kärna ur äpplena och skär i bitar. Stek köttet i smör på hög värme till fin färg. Fräs äpple, lök, purjolök och salviablad i smör i en gryta några minuter. Tillsätt köttet i grytan.
3
Häll i äppelmust, grädde och soja och smula i buljongtärningen. Låt sjuda ca 30 min. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med potatisen.