Du behöver
- deg
- 12 g jäst
- 1.25 dl Ljummet vatten
- 1 msk olivolja
- 3 dl vetemjöl
Topping
200 g flankstek
15 g smör
salt och peppar
2 dl vatten
2 dl färdig pizzasås
3 st stora kokta potatisar
1 tsk finrivet citronskal
1 tsk garam masala
125 g riven mozzarella
1 msk hackad färsk timjan
2 msk olivolja
Garnera med
färsk timjan
Ugn: 250º
Gör så här
Deg: Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk cirka 30 minuter.
Topping: Bryn köttet i smör i en gryta. Salta och peppra. Häll på vattnet och sjud köttet tills det är mört, ca 1,5 timmar. Strimla köttet.
Dela degen i fyra delar och lägg dem på mjölat bakbord. Forma degbitarna till rundlar och kavla ut tills degen är tunn.
Lägg på pizzasåsen. Skiva potatisarna tunt och lägg på dem och köttet. Strö över citronskal och eventuellt garam masala. Fördela osten över och krydda med timjan. Droppa över olivolja.
Baka pizzorna i mitten av ugnen 12–15 minuter. Garnera med lite färsk timjan.