Pizza med flankstek och mozzarella

Prova gärna annat kött på pizzan. Rökt renkött och Västerbottensost smakar fantastiskt!

Du behöver

  • deg
  • 12 g jäst
  • 1.25 dl Ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl vetemjöl

Topping

200 g flankstek
15 g smör
salt och peppar
2 dl vatten
2 dl färdig pizzasås
3 st stora kokta potatisar
1 tsk finrivet citronskal
1 tsk garam masala
125 g riven mozzarella
1 msk hackad färsk timjan
2 msk olivolja

Garnera med

färsk timjan

Ugn: 250º

Gör så här

1

Deg: Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk cirka 30 minuter.

2

Topping: Bryn köttet i smör i en gryta. Salta och peppra. Häll på vattnet och sjud köttet tills det är mört, ca 1,5 timmar. Strimla köttet.

3

Dela degen i fyra delar och lägg dem på mjölat bakbord. Forma degbitarna till rundlar och kavla ut tills degen är tunn.

4

Lägg på pizzasåsen. Skiva potatisarna tunt och lägg på dem och köttet. Strö över citronskal och eventuellt garam masala. Fördela osten över och krydda med timjan. Droppa över olivolja.

5

Baka pizzorna i mitten av ugnen 12–15 minuter. Garnera med lite färsk timjan.

Scroll to Top